20/11/2007

Angel Puff ScarfI've finaly found a purpose for the beautiful Rowan KidSilk Haze that I bought to knit a lace shawl. I love it, but because of its 'haziness' I find it very hard to knit an intricate pattern with. But then I found this on Ravelry. Just what I need; easy knitting, beautiful result. And felted too, something I've been wanting to do for some time.
I don't have the exact pattern, but it seems very straightforward. I've cast on about 70 stitches and am simply knitting stockinette stitch. I'm going to make it a bit longer and a bit wider (hopefully) than the one in the picture. I've got three skeins of KidSilk, so that's no problem (the original is 1 skein).

Ik heb eindelijk een bestemming gevonden voor de prachtige Rowan KidSilk Haze die ik gekocht had om een kanten sjaal van te breien. Ik vind het prachtige wol, maar omdat het zo pluizig is vond ik het erg moeilijk om er een ingewikkeld patroon mee te breien. Maar toe vond ik dit op Ravelry. Precies wat ik nodig had; eenvoudig breiwerk, prachtig resultaat. En ook nog gevilt, iets wat ik al een tijdje wilde proberen.
Ik heb het precieze patroon niet, maar het lijkt erg simpel. Ik heb ongeveer 70 steken opgezet en brei gewoon in tricotsteek. Ik probeer de sjaal iets langer en breder maken dan die op de foto (hopen dat dat ook lukt). Ik heb drie bollen KidSilk, dus dat moet lukken (het orgineel is met 1 bol gemaakt).

4 comments:

Tijm said...

Prachtig voorbeeld. Hoe ga je de 'bobbels' maken? En is het niet jammer om dat mooie Kidsilk Haze te vervilten?
Heb je dat boek Knitting never felt better?
Ik ben benieuwd naar je resultaat!!

TessaS said...

Nog geen idee hoe ik de bobbels ga maken. Ik heb gelezen dat het kan met knopen, hazelnoten of steentjes! Knopen lijkt mij de beste optie. Verschillende maten, en niet het risico dat het afgeeft.
Nee, ik vind het niet jammer om de KidSilk Haze te vervilten. Ik vind het nu erg pluizig en kriebelig. Ik denk niet dat ik het zo veel zou dragen. Hoe het aanvoelt na vervilten weet ik natuurlijk nog niet.
Een boek over breiwerk vervilten heb ik nog niet (wel een gewoon boek over vilten, hoewel ik daar nog nooit iets mee gedaan heb). Het wordt dus echt een experiment! Ik heb begrepen dat het in de wasmachine kan, of op de hand. Ik denk dat ik op de hand ga proberen. Als dat niet lukt kan het altijd nog in de wasmachine.
Het breien gaat nu lekker vlug; in één avond heb ik al zo'n 25cm op de naalden staan.

Emily said...

Interesting idea, I hadn't seen that pattern - thanks!

Emily said...
This comment has been removed by the author.